#

StandWithUs Nederland groeit!

jul 3, 2024

Amsterdam – 3 juli 2024. Voor ons Emerson Fellowship programma hebben we voor het aankomend academisch jaar maar liefst veertien studenten aangenomen. Dat zijn er zes meer dan nu. Ook breiden we uit naar maar liefst zes andere universiteiten.

Het StandWithUs Emerson Fellowship is een prestigieus programma van tien maanden dat studenten op universiteitscampussen traint, opleidt en kracht geeft. De fellows worden gekozen uit belangrijke campussen en vormen een netwerk van toegewijde studentenleiders. Ze inspireren hun medestudenten en werken samen met andere studentengemeenschappen om op hun campus minimaal vier educatieve evenementen te organiseren over antisemitisme, Israël en het jodendom. De doelgroep zijn hun medestudenten.

De fellows worden uitgebreid getraind in het omgaan met antisemitische en anti-Israël activiteiten op campus, wat hen helpt om deze kwesties strategisch en effectief tegen te gaan. Elke StandWithUs Emerson Fellow krijgt mentorschap op maat van onze medewerkers, die over de juiste kennis beschikken om de studenten helpen uit te groeien tot effectieve leiders. Fellows nemen verder deel aan twee transformatieve conferenties gedurende het jaar, nemen deel aan drie educatieve workshops onder leiding van experts en sluiten het academisch jaar af met een afstudeerceremonie. 

Onze huidige fellows hebben onder andere de volgende evenementen georganiseerd: hoe antisemitisme het beste te bestrijden is, dehumanisering in taal bij het Israëlisch-Palestijns conflict, een shabbat maaltijd onder het genot van een operazanger die Mizrahi shabbat liedjes zong, een Stolpersteine schoonmaak in Groningen, Den Haag en Amsterdam, een Yom Haatzmaut feestje en een solidariteitsfeestje voor Joodse studenten.

In het huidig academisch jaar hadden we acht fellows, verdeeld over de universiteiten in Groningen, Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam. Naast Leiden Universiteit, RUG en VU zullen we aankomend academisch jaar ook fellows hebben op Radboud Universiteit, Maastricht Universiteit, Universiteit Utrecht, TU Delft, Universiteit van Amsterdam en de Haagse Hogeschool. Dat zijn in totaal negen universiteiten in het aankomend academisch jaar.

StandWithUs Nederland kijkt ernaar uit om de veertien fellows te verwelkomen tijdens de StandWithUs Emerson Fellowship Conferentie in Amsterdam, de start van het 2024-2025 StandWithUs Nederland Emerson Fellowship, en we zijn trots op onze huidige fellows die impactvolle evenementen hebben weten neer te zetten tijdens een pittig jaar.