#

Rosh Hashanah-evenement in Maastricht in 2020; het begin van iets groots

sep 25, 2020

In 2020 werden veel evenementen van SWU Nederland stopgezet door corona. Toch wisten we deze tijd ook te gebruiken om ons aan te passen en onze doelen op een andere manier te realiseren. In de studentensteden deden we dat onder andere door zoom-lezingen te organiseren en artikelen te schrijven. Maar ook door op een verantwoordelijke manier bijeen te komen. Om die reden vindt SWU Nederland het belangrijk om de Joodse studentengemeenteschap samen te brengen voor het Joodse Nieuwjaar, Rosh Hashanah 5781.

In samenwerking met IJAR Maastricht is het SWU NL gelukt om een veilig evenement te organiseren in Maastricht. We hebben genoten van elkaars aanwezigheden, opvattingen, en verschillende achtergronden. Hopelijk is dit het begin van een geanimeerde gemeenschap die nog veel vaker bijeen komt.

In Maastricht is er een kleine Joodse gemeenschap die af en toe samenkomt in de Synagoge. Wij wilden echter iets doen voor de Joodse studenten. Dit evenement zorgt ervoor dat we elkaar leren kennen en iets moois kunnen opbouwen. Daarom verzamelden we op 18 september een tiental leden om samen feest te vieren. We organiseerden een geweldig diner, vergezeld van couscous, challah, Israëlische wijn en andere dranken. Na een heerlijke maaltijd gingen we verder met de informele activiteiten.

We waren positief verrast dat nog meer gasten kwamen na de maaltijd!

We hebben de zaadjes geplant voor een hechte gemeenschap die hopelijk nog veel vaker samenkomt.

Shana Tova U’Metoekah!