#

Antisemitische aanval treft Joodse student in Maastricht

feb 18, 2021

Maastricht, 18 februari 2021 – In een wooncomplex in Maastricht zijn antisemitische vernielingen aangetroffen aan de deur van een Joodse student. De student doet aangifte.

Toen de Joodse Maastricht University student E. vanmiddag terugkeerde naar zijn appartement zag hij dat er een hakenkruis was gekerfd in zijn deurpost. Zijn mezoeza, een Joodse tekstkoker die hangt naast de deur, was vernield.

De Joodse student ziet dit niet als een persoonlijke aanval, maar als een aanval op de gehele Joodse gemeenschap. E. vertelt zich dagelijks in te zetten voor tolerantie en de strijd tegen antisemitisme doormiddel van zijn werk met verschillende organisaties. Hij is dan ook erg geschokt dat juist hij het doelwit is geworden van deze aanval.

E. denkt dat de vernielingen zijn aangericht door bewoners van het wooncomplex. De ingang is namelijk uitgerust met een toegangscontrole systeem. E. gaat hiervan aangifte doen en hoopt dan ook dat de politie de zaak snel zal oppakken.

Elad Zigler, Directeur van Stichting StandWithUs Nederland: “We zijn diep geschokt door deze gebeurtenis. Een diverse stad als Maastricht zou een veilige plek moeten zijn voor iedereen, ongeacht zijn of haar achtergrond. Dat Joden in 2021 nog steeds slachtoffer worden van antisemitisme op zo een intimiderende manier is echt treurig, en laat de urgentie van educatie en tolerantie zien.”

(De student wenst anoniem te blijven en is afgekort tot E. in dit artikel.)

Wat is StandWithUs?

StandWithUs Nederland is uit het oogpunt van educatie erop gericht om het Nederlandse publiek te informeren over de ontwikkelingen met betrekking tot Israël, onderwijs over de Holocaust en het versterken van de Joodse gemeenschap. We strijden tegen antisemitisme en willen ervoor zorgen dat het verhaal van Israëls prestaties en voortdurende uitdagingen wordt verteld op middelbare scholen, op universiteitscampussen en in gemeenschappen in Nederland.